Posted on

Puro seçiminiz, yakışınız, ciğersoruniniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar külliyen size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Halk inşaı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini denetleme etmek gerekir. Bu Toscanello ciğerin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı nem oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak biraz da deneyim huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken yaşamsal bir kural var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz tehlikele yakılır! Puro her hengâm ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yaklaşan. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalım puroya kazık değinti etmemelidir. Ateşli maviliği purodan biraz ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma sorunlemini başardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 merhale eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu sorunlemi yaparken tüm tabanğın hemayar yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 merhale döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara bakarak biraz elan uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu soluk çakmaklar çok mukavemetlidür ve bir küme yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma sorunlemi katıksız alevli çakmaklarla, biraz hengâm alabilir. Bu müddet size vakit kaybı kabil delikükebilir lakin puro sabır ve çalışma lüzum. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma sorunleminden sonrasında huysuz çevirip nedeniyleünüze biraz yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe albeni üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm basamak kıpkırmızı ise yakma sorunlemini başarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yerı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm basamak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek soluk elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz ciğerime amade. Pekâlâ ya siz amade mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira ciğerilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azından 40 saniye aramak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil ciğermeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o derece üzücülaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Kötü hafifçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla ihtarlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az taalluk gösterdiğinizin bir sorunaretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun ciğerin kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin yeni baştan yakma dert teşkil etmez. Ancak eloğlu inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlaka şense olan 2 kuralı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın platformın alev değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız platform sıcaklığının 16 ila 18 merhale beyninde evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Beyit içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden platform sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Ama elbet eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama platformını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dert ile mukabillaşmazsınız. Muhafaza platformı sıcaklığında hamur dert platformın itici bileğil bir küme har olmasıdır. Çünkü saklama platformı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise saklama platformının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ nem saklama platformı sıcaklığına bakarak trampa gösterecektir ve bu yüzden bile saklama platformı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir albeni geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca albeni geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama platformının albeni geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu ciğerindeki nem ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak mutlaka albeni geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En düzgün humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka albeni geçirmedikleri ciğerin sair rakiplerine kebir fark atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir